søndag 10. februar 2013

Lørdag, the Haberdashery og Royal Acadamy of Arts.

Denne lørdagen dro jeg og Naoko langt ute i forstads-London for å oppleve en kafe som er blitt veldig populær og godt omtalt. Vi måtte ta tuben helt til Turnpike Lane (og jeg som ikke en gang har vært forbi King's Cross på den linja...). Men det er alltid gøy å se nye steder av byen. Så, etter en lang spasertur i rengværet kom vi endelig fram til kafeen som heter The Haberdashery. 






Det var en liten, men kjempe koselig kafe med masse godt på menyen. Interiøret var spesielt fint, med gamle tekopper i hyllene og kaker på utstilling i vinduet. Smart triks for å tiltrekke seg folk. Stedet har faktisk vunnet en pris for beste kafe i London, så det var vel verd besøket. Her kommer det en haug med bilder! 


Beste appelsinjuicen!



Ingenting av serviset var i samme mønster.












Koselig atmosfære.



Kaker på vindusutstilling.





Kake og blomst på utstilling i vinduet.

Hvis du lurte: ja, jeg spiste både kanelbolle OG gulrotkake :D Haha!

Etterpå gikk vi til en fransk antikvitetsbutikk, før vi fant tuben og dro inn til sentrum igjen. Vel tilbake i West Ends kjente gater, tok vi turen til Royal Acadamy of Arts for å se en Manet-utstilling. Utstillingen het "Manet: Portraying Life" og handlet om Manets portretter og scener fra hverdagslivet i Frankriket og Paris på 1800-tallet. Dette er en av de første utstillingene som tar for seg nettopp Manets portretter og er derfor veldig interresant å få med seg. The Royal Acadamy har hentet inn bilder fra hele Europa, Asia og USA for å lage denne utstillingen, og den varer helt til 14. april for de som eventuelt er i London i løpet av den perioden. 



Inngangshallen




Det mest interresante med utstillingen syns jeg var hans portretter av sine mange berømte venner. Det var portretter av blant annet forfatteren Emile Zola, kunstneren Berthe Morisot og forfatteren Charles Baudelaire. Men også et av Manets mest berømte bilder, "Lunsj i det grønne", var utstilt. Og det er jo alltid morsomt å se noen av kunsthistoriens mest kjente verk. 


Manet, "Emilè Zola", 1868

Manet, "Lunsj i det grønne", 1863.

Også litt tull utenfor inngangen :)

Statuen i gårdsrommet portretterer Sir. Joshua Reynolds, grunnleggeren av akademiet.




1 kommentar:

  1. Hei, Line! Morsomt å lese om din gjøren og laden i London, ses når du kommer til Tr.heim:D

    SvarSlett